Дубайските спецчасти ще ловят престъпници с този звяр

Той е дело на компанията W Motors, която стои зад Lykan HyperSport и Fenyr SuperSport

Пламен Георгиев,
Ghiath SWAT Дубай

, W Motors

Ghiath SWAT

П ерлата на арабските емирства е туристически блян за мнозина, а това, предвид блясъка и лукса, е повече от разбираемо. Дубай е известен и с „патрулките” си, а на автомобилната карта излезе с появата на W Motors. Базираната в ОАЕ компания шокира с хиперавтомобилите Lykan HyperSport и Fenyr SuperSport. През 2022 г. компанията показа всъдехода Ghiath Smart Patrol в Dubai World Trade Centre.

W Motors

Година по-късно се състоя и дебюта на новата модификация на Ghiath – в изпълнение SWAT, състоял се по време на World Police Summit. Както става ясно от самото име на гигантския всъдеход, той е предназначен за дубайските спецчасти.

W Motors

Ключовите екстериорни характеристики на Ghiath SWAT включват подсилена предна броня, тактически странични и задни стетенки, системи за монтиране и съхранение на оръжия и боеприпаси, отделения за съхранение на специализирано полицейско оборудване, димна система за разпръскване на тълпа, две военен клас инфрачервени LED светлинни система за шофиране и наблюдение през нощта, инфрачервени светлини за проследяване и два задни странични панела с високоинтензивна LED светлина. Към това са добавени и девет камери за наблюдение с възможности за разпознаване на номера на автомобили.

За съжаление от W Motors не казват абсолютно нищо за задвижването. От снимките на интериора виждаме още, че на централната конзола е монтиран голям дисплей (в Ghiath Smart Patrol той е 16-инчов), а на арматурното табло има още три дисплея.

Преди години компанията преработи един от своите Lykan HyperSport в патрулка, за да няма бягане на лошите.

Ghiath SWAT W Motors дубайска полиция патрулки спецчасти любопитно автомобили