Автоджамбазите режат врати на луксозни автомобили

Случаят е още по-стряскаш, тъй като опитът за кражба е продължил почти два в двора на потърпевшия

Пламен Георгиев,

С лучаят стана обществено достояние, след като бившият автомобилен състезател Георги Янакиев разказа за горчивия си опит. Дръзките обирджии влизат в дворовете на къщи в столичните „Бояна” и „Драгалевци”, прекъсват охранителните камери и започват да вилнеят.

В случая те влизат в къща в „Бояна”, собственост на сина на дългогодишния председател на родната автомобилна федерация. Крадците отварят желязна електрическа врата, влизат в двора на къщата с Lexus (вероятно също краден) и с чадър, закривайки лицата си, обезвреждат 5 камери. За тяхно нещастие общият им брой е бил 16, така че са хванати какво правят. А техните безчинства по синия Range Rover са продължили почти 2 часа.

От снимките се вижда, че автомобилът е тежко повреден, но поне не са успели да го откраднат. Записите от камерите са предадени за експертиза. Но Янакиев-младши смята, че има пробойна в системата на МВР, защото подобни набези са зачестили.

От полицията заявиха за NOVA, че по случая е образувано досъдебно производство и се работи по установяване на извършителите.

NOVA.bg

кражба на автомобили Георги Янакиев София Франс Ауто Бояна Драгалевци автоджамбази джамбази