76% от младите европейци залагат на електромобила

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Nissan проведе проучване сред жителите на Европа на възраст от 18 до 34 години, т. нар. „милениум“ поколение. Болшинството от представителите на поколението, родено след 1980 г., виждат в електрическите автомобили голяма крачка напред към опазване на околната среда.

В запитването участие са взели 2500 представители на „милениум“ поколението от Великобритания, Франция, Италия, Германия и Испания. Изследването показва, че младите европейци са готови да пробват „нещо ново“ и да изоставят традиционния превоз в името на бъдещето на Земята.

Основните проблеми на екологията, които назовават респондентите, са недостигът на прясна вода (32%), замърсяването на въздуха (42%) и глобалното затопляне и изменение на климата (53% от участниците).

76% от младите хора посочват електромобилити и хибридите като възможен път за решаване на част от тези проблеми. 50% от тях разглеждат възможността за покупка на екологичен транспорт или вече имат такъв.

Според Сарван Сингх, старши партньор във Frost & Sullivan и член на консултативния съвет на Nissan по въпросите на интелектуалното автомобилостроенене, на „милениум“ поколението може да се разчита. Това поколение се отнася с голямо внимание към природата и е готово да промени живота си, за да помогне в опазването на околната среда.

Напомняме, че Nissan Leaf стана най-продаваният електромобил за периода януари-май 2016. Наскоро Renault предаде ключовете на своя 100-хиляден електромобил, а Renault-Nissan има реализирани над 350 000 продажби на електрически коли по света.

Четете още:

Toyota чества 50 години Corolla с 44 млн. продажби

VW ще представи концептуален електромобил с пробег до 600 км

https://carmarket.bg/drugi/bmw-napravi-edition-red-na-seriia-4-specialno-za-nashiia-pazar-1105

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили Nissan електромобили