VW ще представи концептуален електромобил с пробег до 600 км

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

О пределен като „единствен по рода си концептуален автомобил“ и „революционен“ като Beetle, концептуалният модел ще електрифицира бъдещето на VW. Моделът ще е с големината на Golf отвън, но ще предлага простор в интериора като Passat. Предполага се, че серийният вариант на модела ще бъде оборудван с пакет батерии, които ще гарантират пробег с едно зареждане между 400 и 600 км на база New European Driving Cycle (NEDC).

За да бъде запазена достъпната цена на автомобила, VW ще използва нормална конструкция на купето, която ще е основно изградена от стомана. Кристиян Сенгер, лидер на проекта, вече обяви, че конструкцията ще е подобна на модели в настоящата гама на концерна, като няма да има „радикални концепции за купето“.

В пресрелийза автомобилът се нарича концепция, но преди време шефът на VW заяви, че представеният на салона в Париж автомобил ще е много близък до серийния модел. С други думи, серийният модел няма да се различава съществено от този, който съвсем скоро ще бъде разкрит във френската столица. Нито ще се забави много появата му.

Очаква се той да се появи през 2019 г., превръщайки се в първия модел на VAG, изграден върху платформата MEB.

EV усилията на VW са част от новата „Together – Strategy 2025“, като планът предвижда лансирането на не по-малко от 30 електрически модели през следващото десетилетие. Очакванията на VW са, че през 2030 г. 1/3 от всички продажби на групата да се падат на електромобилите.

Четете още:

Volvo повдигна V90

Mercedes-AMG GT Roadster идва в две версии

Източник на статията: Vesti.bg

VW Автомобилен салон Париж 2016 Фолксваген Volkswagen