Renault предаде своя 100-хиляден електромобил

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

П ет години след лансирането на своя първи електрически автомобил, Renault, пионер в областта на електрическите автомобили и европейски пазарен лидер, предаде ключовете на 100-хилядния си електромобил. Електрическият модел е Renault ZOE, продаден на г-н Асмунд Гилебо, 41-годишен норвежец. За да извлече най-доброто от своето ZOE, той получи 5-годишен договор за презареждане от Fortim, както и 100 000 минути презареждане от Grønn kontakt, два местни енергийни доставчика.

През първата половина на 2016, Renault е продал над 15 000 електрически автомобила (без Twizy), ръст от 32% спрямо предходната година. Този успех затвърждава лидерската позиция на Renault на пазара в Европа, особено за лекотоварни автомобили. Един на всеки четири електромобила, движещ се по европейските пътища, е Renault. Във Франция половината от електромобилите са Renault. Основните пазари на Renault за електрически автомобили са Франция, Норвегия, Великобритания и Германия.

Гамата електромобили е съставена от компактния градски ZOE, лекотоварното Kangoo ZE, компактния градския Twizy с две места (и лекотоварната му версия Twizy Cargo) и седана RSM SM3 ZE (най-продаваният електромобил в Корея).

Най-продаваният електромобил в Евнропа е ZOE с над 23% пазарен дял. При лекотоварните Kangoo ZE е лидер за трета поредна година.

Четете още:

Renault премахва дизелите от повечето си европейски модели

Volvo лансира проект за автономно шофиране

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили Renault Рено