4-годишен хлапак кара мощно 1000 к.с. Ferrari на писта (ВИДЕО)

Е, технически е още на три, но ще стане на 4 след месец, ако това има някакво значение. Ще уточним и, че цената на SF 90 Stradale е около 1 млн. лева, важното е, че уменията на малчугана са впечатляващи

Пламен Георгиев,
Зайн Софуоглу колаж

CarMarket.bg/Instagram

П реди дни Алберт Попов постигна най-доброто си класиране, стъпвайки на почетната стълбичка в старт от Световната купа по ски. Постижение, което се е отдавало за последно преди 39 г. на Петър Попангелов.

Логично, Алберт обиколи телевизионните студия, където бе попитан за очаквания след месеци наследник, на което ски звездата ни каза, че ще е в планината с него още преди да е проходил/а.

Това само идва като потвърждение на максимата, че обучението на детето трябва да започне от рано. Но едно е да научиш едно дете да кара ски, друго е да го пуснеш на 2 или 4 колела веднага след като проходи.

Ако разгледате профила на Зайн Софуоглу (роден на 11 април 2019 г.) ще се убедите, че това момче се е качило на картинг и мотор веднага след прохождането си. Вината за това е на баща му, Кенан, който е с пет титли в мотоциклетния шампионат Supersport World Champion. Братята на Кенан (Бахатин и Синан) също са състезатели в моторния спорт.

Но по всичко личи, че най-младият член на турската фамилия ще бие чичовците и баща си на пистата. Дали не го знае и Реджеп Тайп Ердоган (снимката на мъжа в колажа, който целува ръка на Зайн)?

Поредното видео, което Кенан пуска в профила на сина си в Instagram (разгледайте го, има какво да се види), между другото малчуганът има 1 млн. последователи, показва как момчето, облечено в състезателен костюм, шофира Ferrari SF 90 Stradale на картинг писта в Турция. И тук няма редактиране, няма измама. Малкият седи в детско столче, колоната с педалите е повдигната, може би има някакъв вид удължители (не се вижда ясно), за да ги достига, но управлява мощния 1000 к.с. хибрид на Ferrari с изкусни движения, дори сам си превключва предавките чрез планките на волана.

Да, няма са счупи рекорда на пистата, но момчето управлява автомобила като професионалист. Убеден съм, че може да очакваме сериозни умения по световните писти от този малчуган, който наистина е седнал в картинга веднага след прохождането си

Зайн Софуоглу момче дете малчуган Ferrari Roma Spider Ferrari SF 90 Stradale любопитно автомобили картинг