След 3 години: клиент получи Rivian R1S, за да се развали 2 дена по-късно

Не само чакането, но „щастливецът” е платил и $2100 за пътна помощ

Пламен Георгиев,
Rivian R1S

, Rivian

Rivian R1S

К огато Чейс Мерил прави първото кръгче с чисто новия електрически Rivian R1S, той е на седмото небе. Не е шофирал друг такъв автомобил.

Мерил, на 24 години, прави депозит на R1S преди три години, като подканва членовете на фамилията също да изберат този електрически модел. Той не е убеден, че преходът към електромобил е добро решение, тъй като живее в отдалечен район в планините Адирондак, Ню Йорк.

Но след като сяда зад волана на струващия $85 626 автомобил, притесненията му изчезват.

Беше като меден месец”, разказва Мерил пред Business Insider. „Невероятен автомобил е, управлението му е като на нищо, което познават.”

Но меденият месец на трае дълго.

Два дни след първото пътуване с въпросния R1S в до имот на семейството му в планината, Мерил решава да тества своята придобивка. Нищо сериозно: непочистен пресен сняг в имота. Докато не удря преспа и колата спира.

Гледал съм всички маркетингови кампании на Rivian, всеки път автомобилите просто изяждаха снега.”

Това не е първото засядане в снега за Мерил, затова той вика друг автомобил да го изтегли. Докато чака, той случайно задейства функция за безопасност, която оставя трансмисията на автомобила блокирана между режими за задвижване и паркиране.

В крайна сметка чисто новият Rivian трябва да бъде натоварен за пътна помощ и да бъде откаран до сервизен център в Челси, Масачузец. Удоволствието му струва $2100.

Сега пред Мерил стои въпросът: дали да замени R1S за Toyota Tacoma или друг подобен бензинов пикап.

любопитно автомобили електромобили в България Rivian R1S Rivian Automotive