Polestar Synergy ни показва, че електромобилите могат да са много красиви

Победителят от дизайнерския конкурс на компанията вече има версия с реални размери

Мартин Дешев,
polestar synergy

Polestar

Polestar представи по време на Международния автомобилен салон в Мюнхен, готовия макет на победителя в дизайнерския конкурс на компанията. Колата се казва Polestar Synergy и е визия за електрически суперавтомобил, който да ни покаже, че електромобилите могат да са много красиви.

Synergy е резултат от три дизайна, които са избрани за победители. Два от тях са използвани за екстериора на колата, а третият – за интериора.

В конкурса са участвали над 600 предложения. Те трябваше да изпълнят няколко изисквания. Дизайнът трябваше да е насочен към мощността и изживяването, технологиите и устойчивостта.

Бяха избрани 10 дизайна, от които жури определи и победителите. След това в продължение на шест месеца тримата победители и дизайнерите на Polestar са работили заедно, за да обединят идеите и да създадат Synergy.

Победителите за екстериорния дизайн са от Париж. Те са се вдъхновили от акулите чук и устойчиви материали. Интериорният дизайнер е от Китай, като е искал да създаде ново изживяване с „плаващ комфорт и контрол“.

Колата е висока 1.07 метра и дълга 4.56 метра. Тя е с пропорции, които досега не са използвани и предлагани от Polestar. Готовият макет е в мащаб 1:1, като след автосалона в Мюнехн ще бъде част от Hot Wheels Legends Tour в Калифорния през октомври. Планира се да обиколи и други места из САЩ.

Това дава начало и на партньорство между Polestar и Mattel, чрез което ще видим серийните автомобили на компанията като част от колекцията на Hot Wheels. А по отношение на Synergy, колата най-вероятно ще остане само прототип.

коли автомобили електрически автомобил Polestar Polestar 4