Пикапът INEOS Grenadier Quartermaster е в София

Целта на посещението е да подгрее потенциалните клиенти преди пазарното си представяне догодина у нас

Пламен Георгиев,
INEOS Grenadier Quartermaster

, Силвър Стар

INEOS Grenadier Quartermaster

Т естовият прототип на пикап версията на INEOS Grenadier е на гости в София тази седмица, за да даде ранна заявка за пазарното си представяне у нас догодина. Новата разработка на безкомпромисния офроудър се нарича Quartermaster и носи името на висшия военен офицер, отговарящ за снабдяването и разпределението на провизиите в армията.

Петместният пикап с двойна кабина е разработен заедно с Grenadier Station Wagon и се произвежда на същата поточна линия в Хамбах, Франция. Автомобилът е конструиран така, че да осигурява същата безкомпромисна проходимост и надеждност като Station Wagon, но с по-голяма гъвкавост при превоз на товари.

За офроуд качествата на пиката подсказва пътният просвет от 264 мм, дълбочината на газене от 800 мм, а ъглите на заход, отход и страничен наклон не може да бъдат конкурирани от никой друг сериен пикап.

Quartermaster споделя със Station Wagon многозвенната конструкция на шасито, солидните мостове, двустепенната раздатъчна кутия и възможността за блокиране на до три диференциала. Задвижването се осигурява от 3-литров редови шестцилиндров бензинов или дизелов двигател с турбокомпресор на BMW, който задвижва и четирите колела чрез осемстепенна автоматична трансмисия на ZF.

Разликата с Grenadier Station Wagon се крие в удължената с 305 мм рама, като така междуосието достига 3227 мм. Това позволява отварянето на товарен леген с дължина 1564 мм и широчина 1619 мм. Достатъчно голям е, за да бъде натоварен стандартен Евро-палет (1200 х 800 мм). Пикапът може да бъда натоварен с до 760 кг, може да тегли прикачен товар до 3,5 тона.

Ineos Grenadier Quartermaster пикапи