Opel може да възроди името Frontera като конкурент на Dacia Duster

Наследникът на Crossland ще се появи през 2024 г., ще се фокусира върху практичността

Пламен Георгиев,
Opel Crossland

, Opel

Opel Crossland

Opel преминава през дизайнерска револция. Тя бе обявена с концепта Experimental. Първият израз на тази нова философия трябва да видим с нов малък кросоувър през 2024 г. Този нов модел е възможно да възроди едно позабравено има от миналото на марката: Frontera.

Уве Хохгешурц, главен оперативен директор на Opel, не крие желанието си за възраждане на името Manta. Същият, отговаряйки на въпрос на AutoExpress, свързан с потенциално възраждане на емблематични за марката имена, каквито са Calibra, Rekord, Ascona, Monza, Frontera и Senator, казва:

"Ще се изненадам, ако не откриете едно от имената в нашите бъдещи продукти”. Когато британците го „натискат” за конкретика, подчертавайки, че пазарът се насочва предимно към SUV, а в списъка с имена има само едно на SUV, той отговаря така: "Вие сте като децата ми, когато ме питат какви ще са подаръците им за Коледа. Аз не им казвам, а те ме питат дали са големи или малки, черни или бели. Вие сте по-умни от моите деца…”

Този коментар подсказва, че бъдещият малък SUV наистина може да върне името Frontera на сцената. Британците смятат, че новият модел ще замени Crossland и ще носи новата Vizor предна маска. Моделът ще запази по-високата линия на покрива, като акцентът ще бъде поставен върху практичността с отваряне на повече вътрешно пространство за семейството, рецепта, която се експлоатира изключително добре от Jogger и Duster на Dacia.

Новият модел трябва да бъде качен на платформата СМР на Stellantis, използвана за Corsa и Mokka. Настоящият Crossland все още е базиран на по-старата платформа PF1 (на PSA). Тя ще позволи лансиране и на изцяло електрическа версия, както и Opel вече потвърди, че всеки нов модел от 2025 г. ще има такава.

Opel Opel Frontera