Lamborghini се готви за най-голямата инвестиция в историята си

Марката ще вложи 1,8 милиарда евро за хибриди до 2024 г. И много повече за електромобил на батерии

Lamborghini Huracan Tecnica

Lamborghini

Lamborghini планира да инвестира най-малко 1,8 милиарда евро в производството на хибридна гама до 2024 г.

И отделно по-голяма сума, за да пусне изцяло електрическия си модел до края на десетилетието, каза главният изпълнителен директор Щефан Винкелман пред Il Sole 24 Ore, цитиран от “Ройтерс”.

Lamborghini заяви миналата година, че ще отдели 1,5 милиарда евро, за да прехвърли настоящите си модели Huracan, Aventador и Urus SUV към хибридно задвижване до края от 2024 г.

Заделили сме 1,8 милиарда, но в действителност ще бъдат много повече - най-голямата инвестиция в историята на Lamborghini Automobili“, каза Винкелман пред вестника, добавяйки, че стойността не включва разработването на напълно електрическия модел.

Инвестицията ще бъде огромна, защото трябва да влезем електрическа ера, като запазим ценностите на Lamborghini. Това ще бъде много трудно предизвикателство.“

Подобно на конкурентите си Ferrari, Aston Martin Lagonda и McLaren, Lamborghini се бори с това как да пренасочи гамата си към EV, без да губи “пърформанса”, който поддържа премиум цените им.

Миналият месец Винкелман заяви, че Lamborghini се надява да разполага поне с два хибрида, задвижвани от е-горива и след 2030 г. Става въпрос за синтетични и биогорива, които са с ниски нива на въглеродни емисии.

Ройтерс

инвестиция електромобил хибриди Щефан Винкелман Lamborghini Aventador Lamborghini