Ford лансира електрическия E-Tourneo Custom

Моделът има нелеката задача да се изправи срещу Volkswagen ID. Buzz и Mercedes-Benz EQV

Пламен Георгиев,
Ford E Tourneo Custom

, Ford

Ford E Tourneo Custom

Ford Pro лансира поредното попълнение в гамата си лекотоварни автомобили. Този път това е електрическият e-Tourneo Connect с места за до осем човека.

За разлика от e-Transit, новият e-Tourneo Custom залага на богат набор от оборудване, предназначено да направят престоя на пътниците на борда на автомобила удоволствие, сред тях ултра гъвкава система за конфигуриране неа седалките, панорамен покрив иновативен телескопичен волан, тризонов климатик, аудио система B&O с 14 високоговорителя, амбиентно осветление и др.

Ford

И тук, както при e-Transit, e-Tourneo Custom е оборудван с електромотор с мощност 160 kW, захранван от батерия с капацитет 74 kWh. Тази конфигурация трябва да даде на модела около 370 км пробег по цикъла WLTP.

Бордовото трифазно АС зарядно с 11 kW може да зареди батерията за по-малко от 8 часа. Включен в бързозарядна DC станция със 125 kW мощност, e-Tourneo Custom се нуждае от 41 минути, за да заради батерията от 15 до 80%. По време на първите 5 минути от зареждането се добавя заряд за почти 38 км.

Ford са оптимизирали архитектурата на шасито, за да подобрят комфорта и динамиката, като вече се залага на независимо окачване. Това е напълно нова платформа на минивана, използвана също за PHEV и дизеловите варианти на модела.

Плъг-ин хибридната версия използва 2,5-литров двигател по цикъла Аткинсън, работещ съвместно с електромотор и батерия с капацитет 11,8 kWh. Тази конфигурация обещава 50 км пробег само на ток.

Дизеловото задвижване продължава да е налично за Tourneo Connect. Последното поколение на дизела EcoBlue е във версии 134, 148 и 168 к.с. За пръв път Ford Pro предлага Tourneo Custom със система за задвижване на четирите колела (без версията със 148 к.с.) и 8-степенна автоматична трансмисия.

Плъг-ин хибридът и дизеловите версии предлагат до девет места в интериора

Ford E Tourneo Custom Ford Pro Ford