BMW запазва механичната трансмисия в М-ките си

Клиентите искат "ръчка" и ние ще се съобразим, рече босът на дивизията

BMW M4 CSL

BMW

BMW M4 CSL

BMW ще продължи да предлага механична предавателна кутия в своите М модели - докогато това е възможно, обяви босът на дивизията Франк ван Меел, цитиран от Autocar.

50 процента от заявките за тези коли са с “ръчка”, аргументира се той.

От техническа гледна точка почти нямаме основание да я запазим. Тя е по-тежка, по-бавна и дава по-висок разход в сравнение с автоматика. Но нашите клиенти наистина обичат механиката. Дава им усещането, че са способни да укротят звяра. Това е. Поради което ние ще я запазим”, заяви Ван Мийл.

При пряката конкуренция - Mercedes-AMG, механичните скорости вече бяха премахнати с мотива, че търсенето е малко, а разходите - големи.

При М2, например, всяка втора поръчка е с ръчна трансмисия. Това е част от една култура, едно възприятие и емоция. Америка е най-големият ни пазар и ако дори там клиентите ни казват, че искат механични предавки, това е прекрасно. Значи ще ги запазим като опция”, добави той.

А въпросният нов М2 ще бъде показан съвсем скоро, като се очаква продажбите да стартират още преди края на годината. Онзи ден BMW представи M3 Touring.

Autocar.co.uk

ръчна скоростна кутия механична трансмисия BMW BMW M2 BMW M