Audi вля свежа кръв на RS6 Avant и RS7 Sportback

Моделите са с увеличена мощност, намалено тегло и други промени в името на “пърформанса”

,
Audi RS 6 Avant RS 7 Sportback

Audi

Audi RS6 Avant и RS7 Sportback са си достатъчно мощни, но това не попречи на марката да ги подсили за повече “пърформанс”.

Моделите, които ще бъдат пуснати на пазара на 8 декември с начална цена 135 000 евро в Германия, са оборудвани с модернизиран 4,0-литров V8 двигател, който включва по-големи турбокомпресори, както и повишено налягане при пълнене.

Благодарение на тези промени, двигателят развива допълнителни 30 к.с. 50 Нм въртящ момент.

Audi

Допълнителната мощност осигурява 630 к.с. и 850 Нм макс. въртящ момент. Това позволява на моделите да ускоряват до 100 км/ч за 3,4 секунди, което е с две стотни по-бързо от техните стандартни аналози.

И двата автомобила са оборудвани с RS Dynamic Package, който добавя динамично управление на всички колела, заден quattro спортен диференциал и увеличена максимална скорост от 280 км/ч.

Audi

Клиентите, които търсят повече, могат да изберат RS Dynamic Package Plus, който включва карбоново-керамична спирачна система, която е с 34 кг по-лека от своя стоманен аналог. Опционалният пакет също така увеличава максималната скорост до 305 км/ч.

Надстройките не свършват дотук. Теглото е намалено с 8 кг, което позволява на RS7 да спре кантара на 2065 кг, докато RS6 Avant е 2090 кг.

Има нов самозаключващ се централен диференциал, който е „по-лек и по-компактен“ за подобрена динамика на шофиране. Кормилната система също е подобрена, за да бъде „по-директна“, докато осемстепенната автоматична трансмисия вече осигурява по-бързи превключвания.

Audi

Обновените модели стъпват на 21-инчови алуминиеви джанти, които имат “звезден” дизайн с десет спици. Клиентите могат да изберат и 22-инчови, които се предлагат в различни покрития, вариращи от матово черно до матово златно. И са с дизайн, вдъхновен от моторните спортове, който спомага и за охлаждането на спирачките. Освен това всяко от 22-инчовите колела е по-леко от аналозите на стандартните модели.

Предимствата не свършват с охлаждането на спирачките и спестяването на тегло, тъй като 22-инчовите джанти идват с нови гуми Continental Sport Contact 7. От Audi казват, че предлагат по-добро сцепление на мокри и сухи пътища, по-къс спирачен път и подобрено управление.

Audi

Купувачите ще открият и преработена цветова палитра, която сега включва матово и метално Ascari Blue, както и матово Dew Silver. Налице са матово сиви екстериорни акценти, въпреки че ще бъде наличен матов карбонов пакет.

Отвътре към традиционните червени и сиви акценти се присъединява нова опция в синьо. Ще откриете сини контрастни шевове на обвития с алкантара волан, постелките и централната конзола. Към тях има сини предпазни колани и седалки от перфорирана кожа Valcona със сини контрастни шевове.

Audi Audi RS 6 Avant Audi RS 7 Sportback