Alpine предлага лимитирана серия “Фернандо Алонсо” на рекордна цена

Техниката остава като на “редовия” А110 R, колата се предлага с подписи и шлем на звездата

,
Alpine A110 R Fernando Alonso

, Alpine

Alpine A110 R Fernando Alonso

В Alpine им се услади и прибягват до добре познати маркетингови трикове. В този случай нямаме против.

Онзи ден ни информираха, че пускат на пазара улекотения Alpine A110 R. Днес дойде уточнение - ще има и лимитирана серия, която носи името и подписа на Фернандо Алонсо.

Alpine

Да започнем този път от цената - тя тръгва от 148 000 евро във Франция, което означава, че това е най-скъпият Alpine в серийно производство, колкото и малък да е тиражът. В тази случай - 32 броя. Толкова са победите на испанеца във Формула 1.

За сравнение, “обикновеният” A110 R започва от 105 000 евро. И следва неизбежният въпрос: какво получаваме с тези 43 “хилки” отгоре?

Тук се връщаме на началото, тъй като в техниката няма нищо различно - маркетинг. Има доста повече от 32-ма души на този свят, които ще се разделят с въпросната сума, само за да се сдобият с кола, свързана с Алонсо.

Alpine

А с въпросните 43 000 получавате специално матово синьо и подписът на един от големите Ф1 пилоти на нашето време. Също така френският флаг от А100 R е заменен с цветовете, които ветеренът използа - синьо, жълто и оранжево.

Комбинацията личи на няколко места, както и подписът. В интериора, където има табелка с поредния номер на колата, може да се прочете и мотото на двукратния световен шампион:

Има повече от една пътека към върха на планината.”

Още нещо, което си е бонус - с колата върви шлем, също подписан от Фернандо Алонсо.

Завършваме с това, че бегачката разчита на познатия 1,8-литров двигател с 300 к.с. и 340 Нм максимален въртящ момент. Автомобилът е по-лек с цели 34 кг в сравнение с S, което е постигнато с употреба на карбон най-вече. Променено е и окачването.

Alpine

Формула 1 Фернандо Алонсо Alpine A110 R Alpine