Строга карбонова диета се отразява добре на Alpine A110 R

Той е по-бърз от S и изглежда по-добре

,
Alpine A110 R

Alpine

В месеца на френското автомобилостроене, Alpine също има какво да предложи и то много ни радва, както ще се убедите и вие по-долу.

Защо на четна година октомври е френски? Заради изложението в Париж, където местните доминират. И новините водят в тази посока, не е само традиция.

Тази новина е по-различна, типично за нишата на Alpine.

Alpine

Тук имаме A110 R, който е “по-рейсинг” вариант на S, най-вече благодарение на строга диета, свалила 34 кг от теглото на бегачката. Така то вече е 1082 кг, а това никак не е зле.

Тази диета е приложена на няколко места. Започваме от карбоновия преден капак, а нови са и въздухозаборниците. Тук сваляме 2,9 кг.

Следват 18-инчовите карбонови джанти - различни отпред и отзад (като дизайн), които са олекотени и свалят още 12,5 кг. Гумите са Michelin Pilot Sport Cup 2.

Alpine

Карбонов е и задният капак. Там няма стъкло в R.

Влизаме в кабината, където седалките са не просто спортни, а направо състезателни, така сложете минус на още едни 5 кг. Те имат 6-точкови предпазни колани. Там също личи карбон тук-там.

След всичко това ускорението до 100 км/ч отнема 3,9 секунди. Това е с 3 стотни по-добре, отколкото при А110 S. Максималната скорост е завишена с 10 км/ч до 285 км/ч.

Alpine

Очакването е “свалено” с 10 мм и затегнато, благодарение на наскройки на амортисьорите. При ваше желание, може да слезете с още 10 мм.

За емоциите на пистата отговарят 320-милиметровите спирачни дискове (Brembo) отпред и отзад. Имаме двоен ауспух, който излиза от 3D принтер. Компанията казва, че така замърсява по-малко.

Продажбите стартират през ноември, а цена сега не е обявена. Само за “едно наум” - A110 S тръгва от 71 500 евро във Франция.

Alpine

Alpine A110 R Alpine