Безжичното зареждане на BMW е враг на iPhone 15

Оказва се, че вече има няколко докладвани случая, при които баварците повреждат NFC чипа на последния iPhone

Пламен Георгиев,
Apple iPhone 15

, Apple

Apple iPhone 15

Н овите автомобили се превръщат в подвижни изчислителни машини с огромен капацитет. Вече не говорим толкова за задвижване и управление, колкото за свързаност, приложения, игри или гледане на футболни мачове.

В новото BMW i5 може да играете видео игри на централния дисплей, а контролери са смартфоните на пътниците, може да сменяте лентата на движение, поглеждайки към съответното странично огледало, може да гледате мач от Бундеслигата. И още много други неща. Но се оказва, че баварските автомобили (i5 просто дадохме за пример) имат зъб на iPhone 15. За момента е най-добре да не зареждате смартфона си в станцията за безжично зареждане в BMW.

Вече станаха ясни няколко случая, при които собственици на BMW са съобщили, че NFC чипът на техния iPhone 15 вече не функционира, след като апаратът е бил зареждан в колата. Засегнатите казват, че техният iPhone минава в режим за възстановяване на данните с бял екран, а NFC чипът не работи, след като устройството се рестартира.

Въпросният чип отговаря за функции като Apple Pay и дигитален автомобилен ключ. Засегнатите получават съобщение "Could Not Set Up Apple Pay" в приложението Wallet.

iPhone 15 безжично зареждане