Някой е решил, че е добра идея да превърнеш Bentley Continental Flying Spur в пикап

Струвало му е 6-цифрена сума в евро, за да направи това. Сега се опитва да го продаде за малко по-висока цена, жесток бизнес нюх

Пламен Георгиев,
Bentley Decadence пикап

Piston Heads

Е вропейските производители загърбиха нишата на луксозните пикапи. Късият живот на Mercedes X-Class показа, че за тях няма пари тук. Пикапът на BMW не премина фазата на концептуална разработка, а Audi не направи никакъв опит. Все пак този любопитен екземпляр от друга луксозна марка на Volkswagen Group съществува. Няма нужда да казваме, че това не е заводска разработка, още повече, че говорим за топ изпълнението на Continental.

Британското студио DC Customs стои зад този проект, носещ името "Decadence" (от англ.: упадък). Как по-удачно да наречеш решението си да превърнеш Continental Flying Spur в пикап? И сега този „Упадък” си търси нов собственик на Piston Heads. Нещо повече, британците от DC Customs са вложили около 140 000 евро, за да направят от луксозния седан пикап. На нас това ни изглежда като абсурдна идея, каквато е.

Piston Heads

Поне никой не се е осмелил да пипа 6,0-литровия битурбо W12 с неговите 568 к.с. Вероятно той прави от "Decadence" един от най-бързите пикапи в света, ако новият (евентуален) собственик се интересува от тази констатация.

Иначе донорът (Continental Flying Spur 2005) е бил подложен на сериозна преработка от В-колоните назад. Задните врати и седалки са премахнати, за да се отвори товарен леген. Премахната е и сериозна част от покрива.

Piston Heads

Новоотвореното товарно отделение е облицовано с тиково дърво. Желанието на клиента, поръчал това на DC Customs, е да се имитира палубата на луксозна моторна лодка.

За тази приумица някой сега иска 175 000 евро, след като е дал 140 000, за да й придаде този облик. Цената на донора не влиза в сметката. Звучи като перфектната сделка, нали?

пикапи Bentley Bentley Decadence