Ineos отлага лансирането на електрическия Fusilier заради спада на клиентския интерес

Като причина се посочват и регулаторните неразбории, затова вероятно първо ще се изчака развоя на политическата битка за удължаване живота на ДВГ в Европа и след 2035 г.

Ineos Fusilier

, Ineos Automotive

Ineos Fusilier

Ineos Automotive отлага лансирането на електрическия Fusilier, посочвайки като причина спада на интереса към EV и несигурността в политическите решения относно бъдещето на ДВГ в Европа и митата.

Производството на Fusilier, умалена EV версия на Grenadier, се очакваше да започне през 2027 г. Сега компанията не дава нова дата кога да очакваме това да се случи.

По-рано тази година сър Джим Ратклиф разкри плановете за BEV версия, както и такава с малък ДВГ за удължаване на пробега, т. нар. range-extender. Но въпросната версия с ДВГ ще бъде забранена с ЕС през 2035 г. и във Великобритания през 2030 г., ако Лейбъристите спечелят изборите тази седмица.

Отлагаме лансирането на Ineos Fusilier поради две причини: спад на интереса на клиентите към EV, несигурност в индустрията около мита, тайминг и данъци“, е становището на компанията. “Трябва да има дълготрайна яснота от законотворците” за посрещане на нулевите цели.

Решението идва, след като Раткриф каза в интервю за Bloomberg TV през февруари, че Ineos е “в играта”, когато става дума за нискоемисионни автомобили. Това бе потвърдено от Лин Калдер преди месец, изпълнителен директор на Ineos Automotive, но уточни, че намалението на вредните емисии трябва да може да се постигне от микс от технологии.

Ineos планираше да направи модела с помощта на Magna International, като производството му да се извършва от Magna Steyr в Грац, Австрия.

Източник на статията: autonews.com

Ineos Fusilier