Въздушна възглавница и за пешеходци?

Въздушна възглавница и за пешеходци

Автопрес 2001/Волво

Въздушна възглавница и за пешеходци?

По всичко изглежда, че новото попълнение в гамата на "Волво" - премиерният за женевското изложение модел V40, ще се превърне в един от най-безопасните автомобили - както за водача и неговите спътници, така и за пешеходците при евентуален удар.

При появата си на пазара "Волво V40" ще се предлага с внушителен набор системи за активна и пасивна безопасност, част от които са абсолютна новост.

С премиерата на модела шведската компания обещава да направи следващата стъпка към осигуряването на още по-висока безопасност за пешеходците.

Новото волво е първият автомобил в света, който разполага с предпазна въздушна възглавница, защитаваща главата на пешеходеца в случай на челен удар.

Новоразработената система Pedestrian Airbag Technology разполага със сензори в предната броня, които при удар отварят леко задната част на предния капак.

В същото време под него започва разгъването на въздушната възглавница.

Повдигането на предния капак и самия еърбег, който покрива почти 1/3 от предното стъкло, гарантират значително омекотяване на удара между главата на пешеходеца и превозното средство.

Моделът разполага и с множество други, макар и вече познати, системи за безопасност, като тази за предупреждение при неволно напускане на платното, системата за подпомагане на паркирането, автоматично разпознаване на пътните знаци, активните предни светлини и автоматичната спирачна система. 

Източник на статията: Vesti.bg

пешеходци въздушна възглавница Волво