Под знака на хиперколите и плановете за бъдещето

В тази седмица бяха постовени рекорди. Тествахме знаков за BMW модел и научихме финалистите за Кола на годината в Европа

,
колаж обзор 27 ноември 2022

CarMarket.bg

С покойно можем да кажем, че седмицата, която изпращаме, принадлежи на хиперколите и някои суперпостижения. Но нека започнем с нещо по-близко и познато.

Тествахме модел, който има огромно значение за BMW (и не само), за да бъде марката това, което е днес - обновената 3-Series. Отделихме по-специално внимание на 320d xDrive Touring.

Не пропускайте този тест, ако все още не сте го прочели. Не е далеч денят, в който няма да има точно такива коли.

Имаше доста от BMW тази седмица, последна за ноември. Най-вълнуващата новина бе за разбулването на една класика от 70-те - 3.0 CSL, наричана Батмобил.

И за финал имахме нещо, ориентирано към бъдещето - баварците инвестират двойно в новия си завод за батерии и електромобили в Унгария.

Отиваме към хиперколите.

Най-после видяхме с пълния й блясък Praga Bohema с двигателя на Nissan GT-R.

Минаваме през бъдещ автомобил - италианският 777.

Стигаме до рекордите, поставени от Pininfarina Battista.

И до един за максимална скорост на дрифт, поставен от поляка Бартош Осталовски, добре познат в тези среди и в България, идвал е в Калояново.

Вижте финалистите за Автомобил на годината в Европа 2023-та. Победителят ще узнаем на 13 януари. Не е изненада, че всичките коли, стигнали до финалната права, са електрифицирани, някои напълно електрически.

Има и новина от България, но тепърва ще видим дали е новина и каква точно е. Изглежда, че Наредбата за нискоемисионни зони в София най-сетне ще влезе в сила, като това се очаква да стане на 1 декември 2023 г.

Решението ще бъде взето на заседание на Столичния общински съвет (СОС) на 15 декември.

нискоемисионни зони Кола на годината в Европа 2023 777 Motors Praga Bohema Pininfarina Battista BMW 3-Series BMW 3.0 CSL обзор на седмицата