Поляк без ръце постави световен рекорд за дрифт (видео)

Бартош Осталовски е професионален дрифтър, който кара само с крак. Няма ръце от лактите нагоре

,
Полски дрифтър без ръце

, BARTOSZ OSTAŁOWSKI, Instagram

Бартош Осталовски с автомобила си.

А ко се чувствате отчаяни или поне тъжни, ядосани за всичко (или нещо), което се случва, вижте това.

Лимитите обикновено са само в главите ни. Няма нищо невъзможно, когато човек има желание и поредното доказателство е полякът Бартош Осталовски, който постави световен рекорд за “Гинес” за дрифт, използвайки крак. Не с ръце, защото няма ръце от лактите нагоре.

Те са ампутирани, но въпреки това той е професионален дрифтър.

Осталовски постави рекорда на 30 септември 2022 г., използвайки BMW M3. Сега разбираме за постижението, тъй като то вече е получило одобрение и регистрация от Книгата на рекордите.

Бартош започва да се движи настрани с 276,8 км/ч, след което задържа рекордна скорост от 231,66 км/ч в зона на измерване от 50 метра. Той успява да направи максимален ъгъл на дрифта от 60 градуса.

BARTOSZ OSTAŁOWSKI, Instagram

Опитът е направен на летище “Пила”.

Осталовски губи ръцете си над лакътя през 2006 г. при ужасна катастрофа с мотоциклет. Но това не му пречи да преследва мечтите си да стане професионален дрифтър.

Сега Осталовски се състезава в полския дрифт шампионат, използвайки E92 BMW M3, който е модифициран, предвид неговото положение.

“Баварецът” е задвижван от 7,0-литров LS3 V8 с максимална мощност до 1000 к.с. и въртящ момент от 1280 Нм. Трансмисията е ZF 8-степенна, която Осталовски превключва сам чрез колан на дясното рамо.

Бартош Осталовски Книга на рекордите Гинес световен рекорд каране назад дрифт