Изящен: Mercedes-Maybach S680 е като сухопътна яхта

Това произведение на автомобилното изкуство е дело на подразделението Manufaktur, включва бяла кожа напа и дървен фурнир с впръскан в него алуминий

Mercedes Maybach S680

Mercedes-Maybach

С цел да вдигне шум в яхт клуба на всеки олигарх, Mercedes-Maybach показа уникална S-класа, създадена, за да върне духа на... състезателна яхта от 1939 г.

По повод 150-годишнината на Robbe & Berking, тази специално изработена S-класа отдава почит на много специфичен (и честно казано, нишов) източник на вдъхновение.

Базиран на ултра-луксозния Mercedes-Maybach S680, специалният автомобил е в двуцветно изпълнения: подобно на кила на яхтата Sphinx, долната част на каросерията е изпълнена в цвят Patagonia Red, а синият капак, покрив и багажник са в Nautical Blue Metallic, напомнящ за открито море. Естествено, двата цвята са разделени от деликатна Opalite White Metallic бяла ивица.

Mercedes-Maybach

Дългата 21,48 м яхта Sphinx е построена през 1939 г. от корабостроителницата Abeking & Rasmussen. През годините сменя собствениците си няколко пъти, но от 2005 г. е възстановена в предишния си блясък. Един от настоящите собственици, Оливър Беркинг, е основател на яхтената корабостроителница Robbe & Berking Classics във Фленсбург, която си сътрудничи с Maybach.

Въпросният S680 се отличава с интериор, дори по-специален от екстериора, което е истинско постижение, като се има предвид яхтената тема, пресъздадена отвън. Седалките, тапицерията на тавана, панелите на вратите и дори отделенията за съхранение са тапицирани с напа кожа Maybach Manufaktur Exclusive – Crystal White.

Mercedes-Maybach

Естествено, за да има пряка връзка с яхтите, трябва да има щедро количество дървен фурнир, който да имитира полубата. В този случай този ореховият фурнир е допълнен с алуминиеви декоративни лайстни.

Но за разлика от корабната палуба, в интериора на този автомобил няма опасност от морска болест. Седалките са тапицирани в подходяща кристално бяла напа кожа. В случай, че някой не знае каква марка сухопътна яхта управлявате, надписът Maybach осветява страничните прагове.

Под предния капак се крие 6,0-литровият V12 с две турбини, генериращ 612 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Иначе, в страни от конкретния модел, Maybach S-Class се предлага още във версия S580 с битурбо V8, както и в ексклузивния за Китай S480 с редови шестцилиндров двигател. И накрая, има S580e с plug-in хибридна система, базирана на шестцилиндров двигател.

Mercedes-Maybach S680 Maybach Exelero яхти