Ярките фарове на новия Audi SQ7 огряха над София

М ощност от 435 к.с. и 900 Нм въртящ момент са само част от характеристиките, които отличават най-мощния дизелов SUV в света. Audi SQ7 е вече в България, като събитието бе подобаващо отбелязано. Премиерата беше в типичния за марката нестандартен стил.

На 08 юни 2016 г. над София изгряха ярките LED светлини на Audi SQ7. Огромна инсталация със забележителни размери блесна от Витоша, за да представи новия SUV флагман на марката.

В създаването на проекта са участвали над 25 души, а изграждането на инсталацията е отнело повече от 50 дни.

Внушителните предни LED (стандартни) светлини имат изразено триизмерно оформление, подпомагани от динамичните задни мигачи. Моделът може да се поръча и с новите матрични светлини на Audi

Новоразработеният 4,0-литров V8 TDI двигател, оборудван с електрически задвижван турбокомпресор (EPC), дебютира при серийните автомобили именно в SQ7. Огромният въртящ момент от 900 Нм е на разположение на водача едва при 1000 об/мин. С мощността си от 435 к.с., дизеловият SUV ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, максималната му скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Благодарение на ЕРС, турбо дупката е вече в историята.

Освен, че прави автомобила доста бърз, новият двигател е и завидно икономичен. Показателите му са сравними с тези на 6-цилиндров агрегат - комбиниран разход от 7,4 л/100 км и СО2 емисии от 194 г/км.

Компресорът се задвижва от електромотор, като мощността му е 7 kW, захранвана от 48-волтова литиево-йонна батерия, монтирана под багажника. Батерията е с капацитет от 470 ватчаса и пикова мощност от 13 kW, а конвертор на променлив ток свързва 48-волтовата и 12-волтовата ел. системи.

Тягата на двигателя се предава на четирите колела чрез система quattro със самоблокиращ се централен диференциал.

Ново решение в тази конкурентна среда е електромеханичната активна стабилизация на накланянето. Тук едно устройство включващо компактен електрически мотор и тристепенна планетарна трансмисия разделя двете части на стабилизатора.

Моделът се предлага опционално с пакет driving dynamics, състоящ се от спортен диференциал, електромеханична активна стабилизация на купето и волана.

Освен, че е най-мощният дизелов SUV на пазара, Audi SQ7 е сред най-леките в сегмента си и има коефициент на въздушно съпротивление от 0.34. Mоделът може да се поръча с 5 или 7 места.

Източник на статията: Vesti.bg

Ауди Audi SQ7 Audi