Двойно повече български инженери ще работят по е-колите на бъдещето

Visteon разраства екипа си на местния пазар, български инженери вече ръководят разработката на софтуер, хардуер и механика за електрификацията в автомобила на европейско нивo

Visteon

Visteon

Г лобалната технологична компания Visteon разраства екипа си в България, който активно разработва проекти в сферата на електромобилността от началото на 2022 г. До края на 2023-а компанията предвижда почти двойно повече български инженери да работят по електромобилите на бъдещето в инженеринговия център в София, най-големият за компанията в Европа.

Те се присъединяват към екип без еквивалент на местния пазар, който разработва продукти за следващото поколение електромобили, които повишават капацитета, надеждността и живота на батерията.

Сред тях са първите на пазара умни системи за управление на батерията, системи за ефективно разпределение на електрическата енергия, позволяващи високоскоростното зареждане на автомобила и т.нар. „power electronics“ три-в-едно решение, което комбинира системите за зареждане, разпределение и преобразуване на електричество в електромобила.

На регионално европейско ниво разработките на софтуер, хардуер и механика за тези продукти се ръководят от български инженери. Местните специалисти са важна част от глобалния екип по електромобилност на Visteon и работят активно с екипите на компанията в САЩ, Южна Америка, Азия и Европа.

Експертизата на екипа в България го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon на глобално ниво. Над 800 инженери управляват цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти.

Проектите в сферата на електрификацията допълват богатото порфтолио на българския център, което включва и продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

Вистеон Visteon България Visteon