Баварският конкурент на Model 3 е с пробег до 590 км

Пламен Георгиев,
BMW i4

BMW

BMW i4 Gran Coupe

Н яма как, първите винаги се ползват за еталон, затова не се дразнете от заглавието. Но е факт, че новото BMW i4 Gran Coupe е поредният претендент, който се цели в клиентите на Model 3. И дори да не успее да се доближи по обеми продажби до американския модел, тенденцията е повече от очевидна: наследствените (както се налага този термин) производители вече няма да гледат отстрани, напротив, техните амбиции са огромни. Новият модел идва три месеца преди първоначално планираното, присъединявайки се към iX3 и iX. Но по-важното е, че идва с много сериозни параметри, които заслужават внимание и одобрение.

BMW

Външният облик на серийния модел е почти идентичен с този на Concept i4. Очевидната разлика са добавените задни врати, което естествено е пременило и профила. Дръжките са скрити във вратите за по-добра аеродинамика, но този елемент ще видим и в конвенционалното Series 4 Gran Coupe. Сините акценти и аеродинамичните джанти са нещо, което ще е запазено за „i” моделите на BMW. Големите „бъбреци” са елемент, с който трябва да свикваме вече, но иначе i4 Gran Coupe изглежда много елегантен от всеки останал ъгъл на гледане.

BMW

За момента BMW пази по-голямата част от техническите параметри в тайна. Маркетолозите обичат практиката „на час по лъжичка”. Ясно е, че моделът ще се предлага в няколко модификации, като на върху ще застане i4 M Performance, който ще разчита на 390 kW (530 к.с.) мощност и ускорение до 100 км/ч в рамките на около 4 секунди. По-интересното е, че пробегът на тази версия по цикъла WLTP се измерва на до 590 километра.

VW: До 2030 г. в Европа ще работят 6 гигазавода с капацитет 240 GWh

BMW iX3 е част от новото нормално (тест драйв)

Ясни са цените на най-евтиния европейски електромобил

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили BMW i4 Gran Coupe BMW BMW i4