Ъпгрейд за още скорост и нов модел от „Тесла“

а

Smartnews.bg

И нтересни новини има около „Тесла“ в последните дни.  

На първо място, Tesla Model S получи ъпдгред, който се казва „Ludicrous Speed“. Той е за модификацията P85D и осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,8 сек. Това е 10% по-бързо от стандартния P85D модел, който сам по себе си е доста впечатляващ. 

За да се възползват от ъпгрейда, бъдещите собственици на Tesla Model S ще трябва да поръчат това като екстра към новия си автомобил, като луксът ще им струва 10 хил. долара. Добавката изисква и по-голямата 90 kWh батерия, която пък струва 3000 долара, пише Венци Димитров в Smartnews.bg.  

Всичко това обаче ще ви накара да се чувствате невероятно докато карате, защото, както Илон Мъск обясни, колата ускорява „по-бързо, отколкото падате“. Това е вярно – ускорението с „Ludicrous Speed“ ще става с 1,1 G, което повече отколкото земното ускорение.

Това обаче не е всичко. 

Можем да очакваме нов модел от серията Roadster, първата кола на „Тесла“. Моделът ще бъде представен след четири години и ще бъде изцяло нов автомобил, а не ъпгрейд на стария. 

С тази кола очевидно „Тесла“ ще затвърдят позицията си в нишата на спортните автомобили.

Новият Roadster ще се появи след високопроходимия Model X, който чакаме след няколко месеца, както и бъдещия Model 3, с който компанията иска да навлезе на пазара на по-достъпни автомобили. 

Чакаме с нетърпение!

Вижте още за технологии в Smartnews.bg.

Източник на статията: Vesti.bg

Тесла