Nightster влиза в лека категория с революционния двигател Revolution Max 975T

Nightster е достъпна входна точка в семейството на Harley-Davidson.

Пламен Георгиев,
Harley Davidson Nightster

Harley-Davidson

О тминалият уикенд в София премина под знака на мотоциклетното изложение Moto Expo, на което участва и легендарната американска марка. Дни преди откриването на изложението в Европа дебютира новото попълнение на семейство Sportster, чиято история датира 65 години назад. От компанията обещават „скок напред в динамиката и дизайна” с новия Nightster, който в същото време е „достъпва входна точка в мотоциклетния свят и този на марката.”

В основата на тази нова машина стои версия на двигателя с течно охлаждане Revolution Max, наречена 975Т. Цифрата идва от работния обем на двигателя. Мощността му е 90 к.с., а въртящият момент 95 Нм. Агрегатът не е монтиран по традиционния начин върху рамата, а е структурна част от нея, като по този начин помага за намаляване на теглото и добавяйки здравина на шасито.

Harley-Davidson

Мотоциклетът предлага три режима на задвижване, а именно Road, Sport и Rain, като основната разлика е с по-ниската агресивност на дроселовата клапа и по-ниска мощност в средния оборотен диапазон в режими Road и Rain, докато пълният потенциал се разкрива в Sport.

Що касае дизайна, Nightster е изцяло нов за гамата на Harley. Той стъпва върху черни джанти, задните амортисьори са открити, горивен резервоар от Sportster и калници на чопър. Светлините са светодиодни, скоростомерът е 4-инчов аналогов, а водачът следи основната информация на мултифункционален LCD дисплей.

мотоциклети мотори и момичета Harley-Davidson Nightster Harley-Davidson