Volkswagen подготвя ID.2 SUV за 2025 г.

Компанията ще обърне внимание на електрическите SUV-ове

Мартин Дешев,
Volkswagen ID2 GTI Concept

, CarMarket.bg

Моделът ще прилича доста на Volkswagen ID.2 Concept.

Volkswagen има богат избор от SUV модели, но повечето от тях са с традиционни двигатели. Има само два електрически модела, като компанията иска да промени това и подготвя SUV версия и на ID.2, съобщава AutoExpress.

Според източниците на сайта, моделът се очаква през 2025 г. Той най-вероятно ще излезе на пазара малко след супермини версията на ID.2, която също се очаква през тази година. Цената му ще е под тази на ID.3, но все още не е определена окончателно.

ID.2 SUV ще бъде базиран на платформата MEB Entry, като ще предлага две версии – с 38kWh и 58kWh батерия и пробег до 450 км. с едно зареждане. Най-вероятно моделът стандартно ще поддържа и 125kW бързо презареждане, което ще го направи още по-практичен.

Дизайнът ще е сходен с този на ID.2, но разбира се, колата ще е по-голяма и ще предлага повече място от стандартния модел. Тя ще използва и доста от другите щрихи и тенденции, които ще въведе ID.2all.

Сред тях е връщане към по-аналогови интериори с повече бутони. Това е желание и на изпълнителния директор на Volkswagen Томас Шафер, който иска завръщането на опростените интериори с физически бутони за най-често използваните функции като климатик, отопление, звук и т.н.

Volkswagen коли автомобили електрически автомобил SUV