В Стара Загора заработи зарядна станция със 180 kW мощност

„Виновник” за тази добра новина в областта е дилърът на Audi и Volkswagen

Audi Q4 Sportback електромобили зарядни станции

, Audi

Audi Q4 Sportback

„Автохит 2000”, дистрибутор на марките Audi и Volkswagen в Стара Загора, пусна в експлоатация най-мощната зарядна станция за е-коли в областта, предава БНР. Зарядното устройство е монтирано пред шоурума на Audi. С мощност до 180 kW времето за зареждане на батерията на масовите електрически автомобили до 80% е за по-малко от 30 минути. Станцията може да се използва от всички марки и модели е-коли. Самото зареждане се заплаща по тарифите на Fines Charging.

Компанията "Автохит 2000", която дистрибутира на старозагорския пазар Audi и Volkswagen, развива мрежа от зарядни станции от няколко години. В двата шоурума в областния град са монтирани 4 зарядни станции с различна мощност.

Инж. Димитър Чорбаджиев, мениджър в компанията, коментира, че публичната зарядна инфраструктура в централната градска част не е в добро състояние. Припомняме, че преди 10 години Стара Загора бе сред първите градове в Европа с монтирани 5 зарядни станции. Те са технологично остарели и експертът препоръча на местната власт да помисли как да осъвремени услугата.

В Стара Загора паркирането на е-кола е безплатно в "зелената зона". Собствениците им са освободени от данък МПС.

По думите му до края на годината се очаква да стане факт европейски регламент за разгръщането на инфраструктура за алтернативни горива. Документът ще задължи страните членки да поставят бързи зарядни станции за леки и товарни автомобили на всеки 60 км по пътищата до 2025 година. Докладчик по законодателния акт е евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев.

Audi зарядни станции Стара Загора Автохит 2000