Tesla за $131 хиляди пристигна при собственика си... с различни гуми

Не е достатъчно само да продаваш в обеми, трябва да предлагаш и качество, а примерите за противното са много. Ето поредния.

Tesla Model X

Getty Images

Tesla Model X

Б ез съмнение Tesla промени играта за мнозина и е безусловен лидер на пазара на електромобили. Но продажбата на големи обеми не е единственото, към което трябва да се стремят подопечните на Илон Мъск, защото качеството е това, което им куца. Поредният пример за това става достояние благодарение на Итън Джозеф. Той чака своята Tesla Model X Plaid, за която е платил $131 190. Поръчката е направена през август 2021 г. Той търпеливо изчаква своя ред, но проблемът е, че когато идва, остава крайно изненадан, неприятно изненадан.

Итън, подвизаващ се в Twitter ката @EZbroni, споделя своя неприятен първи досег с новия си автомобил, пристигнал с различни гуми. Model X Plaid е оборудван с летни предни гуми (255/45R20) Michelin Latitude Sport 3, но отзад са монтирани всесезенни (275/45R20) Continental CrossContact LX Sport.

Освен разликата в производителя, сместа и шарката на грайфера, гумите са предназначени за различни сезони, което означава, че ще са с различно сцепление и характеристики на управление. Това звучи опасно за всеки друг автомобил, да не говори за тази Tesla за три мотора и мощност 1035 к.с. Да не говорим, че е абсолютно недопустима за чисто нов автомобил в такъв ценови диапазон.

Според Motor Trend, Tesla е предложила да монтира сгрешения заден комплект гуми на по-късен етап, защото в този момент е нямала налични, но Итън очевидно не е бил доволен от тази опция.

Той задълбава в по-задълбочена инспекция на автомобила си, при която открива доста проблеми, включително ненапаснати панели, драскотини в интериора и екстериора. Освен това той казва, че интериорът е трябвало да бъде почистен, нещо необяснимо за чисто нов автомобил.

Няколко дни след като отказва доставката, собственикът получа известие за нова дата за доставка – юли 2022 г., 11 месеца след поръчката.

Tesla Model X Plaid Tesla