Porsche подготвя още по-бърз и мощен Taycan

Той ще атакува Tesla Model S Plaid

Мартин Дешев,
Porsche Taycan Turbo S

, Porsche

Porsche Taycan Turbo S е настоящият флагман на серията.

Porsche подготвя сериозен отговор на Tesla Model S Plaid, съобщава Evo. Става дума за нов модел Taycan Turbo GT, който ще е още по-бърз и мощен от досегашните предложения на германската марка.

Електрическият суперседан ще бъде представен догодина, когато Porsche ще обнови цялата серия на Taycan. Моделът няма да е просто с по-мощен електромотор. Той ще има по-агресивен аеродинамичен пакет и спортно окачване. Електромоторът също ще е насочен към пистовото шофиране.

Аеродинамиката ще включва нови фарове с вградени въздуховоди към спирачките. Ще има по-голям преден сплитер, заден спойлер и странични „крила“, които да отвеждат въздуха по-ефективно.

Taycan Turbo GT ще има и специално окачване, което ще е разработено и настроено от експертите на GT моделите на Porsche. Не е ясно дали Turbo GT ще е и олекотен.

Обновление ще има и за електромоторите. В момента топ версията Taycan Turbo S развива 751 к.с. от два електромотора. Ако Porsche иска да конкурира Tesla Model S Plaid и Lucid Air Sapphire, които имат по над 1000 к.с., Turbo GT най-вероятно ще се сдобие с трети или дори четвърти електромотор като тях, за да достигне четирицифрена мощ.

Очаквано, това надали ще е версията с най-дълъг пробег между зарежданията. Нейната цел ще е друга – максимум бързина и отлично поведение на писта.. Цената ѝ също ще отразява допълнителните усилия, които са вложени в нея. Засега Porsche не са коментирали темата

електрически автомобил електромобили Porsche автомобили коли