Opel ще направи уникална и екстремна версия на Rocks-e

Тя е дело на студент по дизайн, който спечели конкурс за вариант на 4-колката

,
Opel Rocks e extreme

Opel

Opel ще направи уникален екземпляр на четириколката си Rocks-e, наречена Rocks e-xtreme. За целта беше обявен конкурс сред студенти по дизайн и инженерство или просто креативни хора, призовани да дават идеите си в социалните мрежи.

Спечели Лукас Венцхьофер, студент от Училището по дизайн на университета Пфорцхайм в Германия, който представи това, което виждате на снимките. Младият човек всъщност създаде концепцията си още през 2021 г.

Така, като част от проекта Rocks-e Design Hack, автомобилният производител ще създаде уникален екземпляр на Rocks е-xtreme, но все още не е казал кога ще бъде готов.

Промените, направени по стандартния Rocks-e, са меко казано екстремни. За начало Венцхьофер оборудва четириколката с окачване с двойни напречни носачи в отпред, което позволява на колелата да стоят добре извън останалата част на автомобила.

Opel

Уникалните колела също така са обути в гуми за кални терени, а общата височина на автомобилчето е увеличена.

Промените в дизайна продължават с монтирането на тръбна рамка над кабината, която също така съдържа няколко прожектора и извисяващо се двуплоско задно крило с масивни елементи в двата края.

 Opel Rocks-e extreme и "стандартният" Rocks-e

Opel

Opel Rocks-e extreme и "стандартният" Rocks-e

Opel Rocks-e позволява на младите хора да бъдат мобилни и да се насладят на нестандартно шофиране, каза 26-годишният дизайнер. - Моята концепция стъпва на тези вкусове и ги довежда докрай.

Офроуд способността насърчава усещането за свобода за достигане до всяка дестинация. А увеличеният спортен дух обещава повече забавление от шофирането, за да покаже, че електрическата мобилност е нещо повече от просто разумно решение.“

Opel

Opel Rocks-e extreme Opel Rocks-e Opel