Opel лансира е-кола за доставка на пица

Би било приятно да видим най-големия доставчик на пици в София с Rocks-e Kargo, но това едва ли ще се случи. В Европа обаче би могло да стане.

Opel Rocks e Kargo

Opel

Opel Rocks-e Kargo

Opel представи още един член от семейството SUM, а именно екологично чисти возила за градска мобилност. Наречен Rocks-e Kargo, малкият електромобил е перфектен за градската среда, перфектен за доставки. Тук трябва да отбележим, че Rocks-e Kargo не е автомобил, а според европейската квалификация е по-скоро четириколка.

Opel Rocks-e Kargo е ребрандиран Citroen My Ami Cargo. Пътническата седалка е премахната, заменена от товарно отделение с обем 400 литра.

За по-дълги предмети, Rocks-e Kargo разчита на регулируем товарен под, позволяващ съхранение на предмети с дължина до 1,2 метра. Моделът може да транспортира до 140 кг товар. Колко ли пици са това?

Opel

Това, което прави Rocks-e Kargo перфектен за града, са размерите му. Той е дълъг едва 2,41 м, широк е 1,39 м и е висок 1,52 м. Това значи, че може да минава дори и по най-тесните алеи. А диаметърът му на завой от 7,2 метра го прави изключително маневрен.

Opel

Подобно на 2-местния пътнически вариант на Rocks, задвижването и на тази версия е поверено на електромотор с мощност 8 к.с., която може да скочи за кратко до 12 к.с. при ускорение. Батерията с капацитет 5,5 kWh може да се зареди за около 4 часа от АС домашен ел. контакт. Opel предлага адаптер за зареждане на обществена зарядна станция. Пробегът на модела е 75 км в града (WLTP).

Opel ще започне да приема поръчки за Rocks-e Kargo в Германия и Нидерландия по-късно през годината, като се планират и други пазари.

Opel Opel Rocks-e Kargo електромобилите