Мъск: Tesla Roadster ще има елементи от ракети и самолети

Воланът например ще използва технологии на изтребител…

Tesla Roadster

Tesla

И лон Мъск отново се активира да погрява феновете на Tesla за обещания от него Roadster. След като наскоро обяви, че колата ще бъде представена официално през втората половина на годината и първите доставки ще са през 2025 г., Мъск започна да говори все по-често за нея.

В разговор с американския журналист Дон Лемън, Мъск разкрива още от плановете си за Roadster, съобщава TopGear. „Може да очаквате някои елементи от сферата на ракетите“, казва Мъск.

Попитан дали това означава летяща кола, Мъск казва: „Може би. Не е изключено. Ще бъде много яко. Колата ще има някои ракетни технологии. Единственият начин да направим нещо по-яко от Cybertruck, е да комбинираме технологии на SpaceX и Tesla, за да създадем нещо, което не е точно кола“.

Мъск допълва, че макар Roadster да предложи обявеното по-рано от него ускорение до 100 км/ч за по-малко от секунда, „това няма да е най-вълнуващият аспект“ на автомобила.

Воланът например ще използва технология „шофиране по жица“ и ще е Yoke дизайн. Мъск казва, че „по такъв начин се управляват модерните изтребители и самолети“.

И макар да има много авиационни технологии в Roadster, със сигурност колата няма да разполага с крила. Не за друго, а защото няма да са практични за обикновените пътища, казва Мъск.

Не трябва да очакваме и перки или други подобни елементи. Но въпреки това Мъск обещава: „Не мисля, че някой друг някога е създаде нещо подобно на Roadster”.

Ще почакаме и ще разберем. Имайки предвид, че Roadster беше обявен преди 6 години и неколкократно беше отлаган, вече сме свикнали, че сроковете на Мъск не са дори и ориентировъчни,  така че няма да се изненадаме, ако колата не е готова и тази година.

коли автомобили електрически автомобил електромобили Илон Мъск Tesla