Mazda ще представи радикален електрически прототип в Токио

Той може да се окаже бъдещето на MX-5

Мартин Дешев,
mazda concept

, Mazda

Превюто на новия електрически прототип и представената миналата година Vision Study

Mazda потвърди, че ще представи нов електрически прототип по време на автосалона в Токио, който е в края на този месец. Колата ще покаже бъдещето на MX-5, съобщава Autocar.

Mazda казва още, че щандът ѝ ще бъде насочен към „бъдещето, което е създадено от любовта към автомобилите“. Компанията ще покаже, че продължава да държи на създаването на продукти, които удовлетворяват любовта на клиентите към шофирането и към колите.

Новият прототип ще е на спортна кола, която напомня на Vision Study от миналата година поне според превю снимката, която компанията показа на стоповете. Още тогава се смяташе, че това е потенциален нов модел, като изглежда сега ще видим негова по-развита версия, която може да е и по-близо до производство.

Mazda не разкрива името и подробности за колата. В комбинация с уверението на компанията, че ще продължи да прави атрактивни коли за феновете, това подсказва, че ще видим бъдещ изцяло електрически модел на MX-5.

Това се подкрепя и от уверението на Mazda по-рано т.г. Тогава компанията обяви, че MX-5 „никога няма да умре“. Това е един от най-важните модели за марката и електрифицирането му определено ще отвори още повече възможности за неговото развитие. Дори и тогава, MX-5 ще запази оригиналната си концепция да е лек, динамичен и атрактивен за шофиране.

електрически автомобил автомобили коли Mazda