GMC Hummer EV ще се сдоби със „зелен” брат: чакаме Cadillac Escalade IQ

До края на годината трябва да видим електрическата версия на колосалния SUV, явно ще е много „зелен”, батерията на това нещо ще е чудовищно голяма

Cadillac Escalade

Cadillac

Cadillac Escalade

Е дин от най-тачените от янките модели на Cadillac е огромният Escalade, чието пето поколение дебютира през февруари 2020 г. Сега вече е официално: до края на годината ще видим изцяло електрическа версия на Escalade.

Според анонса, „зеленият” Cadillac Escalade ще получи добавката IQ след името на модела. Използвам кавички не случайно, защото огромен автомобил като Escalade ще изисква и огромна батерия, а това в никой случай не е екологично.

Веднага напомняме, че батерията в GMC Hummer EV е с капацитет 212 kWh и тежи 1325 г. Същата е монтирана и в пикапа GMC Sierra EV Denali Edition 1.

Към този момент няма абсолютно никаква техническа информация, но спокойно бихме могли да предположим, че и Escalade ще заложи на сащата колосална батерия. В пикапа, стъпващ на платформата Ultium на General Motors, тя осигурява пробег до 644 км (ЕРА). На върха стои версия с два електромотора и мощност 764 к.с. и 1063 Нм въртящ момент в режим Max Power.

Може да се очаква, че топ изпълнението на електрическия Escalade ще предлага интериор, доближаващ се до този на флагмана Celestiq. А там арматурното табло е заето от дисплей с диагонал 55 инча!

Cadillac Cadillac Escalade-V