Германци могат да превърнат старата ви дизелова кола в електричка за 8 часа

Те вече работят с 42 модела от най-популярните марки

Мартин Дешев,
e revolt електричка

, e-Revolt

Конвертиран дизелов Golf в електричка от e-Revolt

И мате кола с бензинов или дизелов двигател, която много харесвате и не искате да се разделяте с нея дори и на фона на навлизащите ограничения и забрани? Може да я електрифицирате, съобщава Motor1.

Именно това предлага германската компания e-Revolt, която вече може да конвертира 42 различни модела автомобили с ДВГ към електрически. При това процесът не отнема седмици, а само 8 часа. Тоест, може да оставите колата си при тях преди работа и вечерта да си я вземете вече напълно електрифицирана.

За разлика от другите подобни услуги, които са насочени към класически и спортни коли, където конверсиите са много скъпи, e-Revolt залага на масовите модели. Процесът включва предварителен преглед, за да е сигурно, че колата отговаря на условията. След това се премахва всичко ненужно, а в освободеното място се монтира предварително подготвена рама, в която са разположени електромотора и нужната механика. Използват се стандартни рамки, които лесно се монтират на мястото на двигателя и отговарят на изискванията за безопасност.

В интериора се добавя дисплей, който влиза в ролята на инфотейнмънт система и помага за управление на електрифицираните функции на колата. Има и специална навигация за намиране на зарядни станции. Запазват се всички системи за безопасност и асистиране, които са били налични фабрично в автомобила. Компанията дори ще дава гаранция и застраховка за конверсията.

Засега e-Revolt не казва кои са 42-та модела, които поддържа. Не е ясно и колко мощен е електромоторът. Компанията обаче посочва, че пробегът е около 250 км. в зависимост от колата, като технологията бива подобрявана и дистанцията ще се увеличава, като ъпгрейдите ще са много лесни и още по-бързи.

И накрая каква ще е цената на това удоволствие? Между 12 000 и 15 000 евро.

коли автомобили електрически автомобил електромобили