BYD: Електричките навлизат във фазата на елиминациите

Предстои тежка битка между производители и срещу ДВГ

BYD Seal китайски автомобили

Newspress

Е лектрическите автомобили напредват със своята разработка и навлизането на пазара. Те вече не са просто екзотична ниша, а са все по-сериозен конкурент с амбицията в близко бъдеще да доминират пазара.

Според китайския гигант BYD електричките навлизат във „фазата на елиминациите”, съобщава electrek. Битката ще е голяма и на два фронта. Единият ще е между самите производители в борба за пазарен дял. Другият, по-голям и по-важен, ще е електрички срещу ДВГ.

Изпълнителният директор на BYD Уанг Чаунфу казва по време на среща с инвеститори, че скоро компанията ще предложи хибридна технология с пробег над 2000 км. BYD очаква, че тази нова платформа ще бъде много сериозен конкурент на ДВГ.

Това е част и от стратегията на компанията да удвои продажбите си извън Китай през тази година. BYD има за цел да достигне 1 млн. международни продажби през 2025 г.

Компанията вече прави почти всички компоненти сама. Това ѝ дава сериозно предимство, тъй като може да оптимизира и намали разходите и да контролира целия процес. Затова успява да продава на много ниски цени и да е на печалба.

Чаунфу казва, че плановете са новото поколение на платформата да бъде представено през май т.г. Според него следващите две години ще са критични за автомобилните производители да мащабират производството, да намалят разходите и да представят нови технологии.

Именно това ще бъде фазата на елиминациите. BYD прогнозира, че джойнт венчър брандовете ще се свият от 40% до 10%. И именно тази разлика дава възможност на китайските компании да растат.

Стратегията на BYD е да комбинира локализиране на производството и внос. Заводът в Унгария ще прави коли само за Европа, като компанията очаква така да се хареса повече на европейците и да спечели доверието им.

автомобили коли електрически автомобил електромобили BYD