BMW може да представи i1 през 2027 г., i2 пред 2028 г.

Това е информация, за която няма никакво официално потвърждение от компанията, но може да се предположи, че баварците ще тръгнат в такава посока

Пламен Георгиев,
BMW i Vision Circular

BMW

BMW i Vision Circular (снимката е илюстративна)

П реди няколко месеца BMW дръпна шалтера на i3, след като произведе 250 000 бройки за осем години. Нумерологичното обозначение продължава живота си в Китай за дългата база на електрическата Серия 3, докато в Европа имаме iX1, но нито един от тях не е директен наследник на оригинала. Изглежда че скоро няма да имаме базов електромобил от баварците, но такъв все пак ще се появи, твърди добре известен вътрешен източник.

Той използва Bimmer Post, за да пуска достоверно изглеждаща вътрешна информация (без никакво потвърждение). Потребителят ynguldyn твърди, че компанията подготвя два базови електромобила за втората половина на десетилетието, които ще се произвеждат в Германия. Пръв на пазара ще се появи i1, който носи вътрешнофирменото обозначение "NB0". Потребителят твърди, че той ще бъде качен на конвейра през ноември 2027 г. BMW i2 ("NB8") ще го последва през юли 2028 г.

Двата базови електромобила ще използват новата платформа Neue Klasse, като ще играят ролята на електрически Серия 1 и Серия 2. Моделите ще са с предно предаване. BMW i1 може да приеме формата на хечбек или седан, тъй като името iX1 вече стои върху кросоувър. Очаква се второто поколение на iX1 (върху платформата NE) да влезе в производство през 2027 г.

BMW i2 е по-загадъчен, тъй като може да го видим във формите, които днес са запазени за 2 Series Coupe, 2 Series Gran Coupe или 2 Series Active Tourer.

За последно само ще споменем, че преди няколко дни същият потребител подсказа, че баварците планират iX4, но не и следващо поколение на Х4 с двигател с вътрешно горене. Сега очакваме да видим дали тези спекулации ще се сбъднат. Ако това стане, то наистина ще се окаже, че ynguldyn е доста добре запознат с вътрешните планове на компанията. От поста му може да се предположи, че това е така.

BMW i2 BMW i1 електромобили BMW