11-километрово преследване на заспал пиян водач зад волана на Tesla

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

В петък рано сутринта калифорнийски магистрален патрул засича автомобил, движещ се с над 110 км/ч по магистрала 101. Патрулката подава светлинна сигнализация на водача на Tesla Model S да спре, но резултатът е нулев. Патрулката се изравнява с автомобила и полицаите установяват, че водачът е заспал зад волана. След няколко километра в опити да събудят добре почерпения водач със светлинна и звукова сигнализация, в преследването се включва втора патрулна кола, която застава пред движещата се на Автопилот кола. По този начин те карат Tesla-та да намали и накрая да спре, функция, която е характерна при следване на движещ се отпред автомобил дори с Активен круиз контрол.

Цялата тази операция отнема на полицаите 11 км и седем минути преследване. Водачът е откаран в бензиностанция, където не успял да мине теста за алкохол. Александър Самек е арестуван и закаран в затвора в Сан Матео.

Най-интересно е, че цели 11 км автопилотът не се изключва, но по-важното е, че в целия сценарии няма пострадали хора.

Любопитното в случката е фактът, че това не е първият случай в САЩ, в който полиция засича пиян водач зад волана на Tesla. Честта отново е на калифорнийски магистрален патрул, който арестуват шофьор близо до „Бей бридж“. Той се доверил на системата Autopilot, за да го закара в къщи, след като бил се почерпил и тестът за алкохол показал двойно над допустимото съдържание в кръвта.

Упадъкът на американската авто промишленост

Тайното китайско оръжие за доминация на пазара на електромобили

Купуваш мезонет, получаваш безплатно Lambo и Rolls

 

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили Tesla Model S Autopilot Tesla