Зареждането на станциите на Kaufland България ще се заплаща от 12 септември

Цената за киловатчас за всички типове заряд ще бъде 88 стотинки

Валентин Маринов,
Kaufland зарядна станция

Kaufland

Kaufland България въвежда платен режим на своите зарядни станции за електромобили от 12 септември (понеделник), съобщи компанията с официално съобщение.

Мярката ще обхване всички 13 точки за зареждане, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна. Цената за киловатчас за всички типове заряд ще бъде сред най-ниските в страната - 88 стотинки, посочва Kaufland.

Заплащането за услугата ще се осъществява чрез мобилното приложение VsichkoTok.

Въвеждането на такса за зареждане на електромобили идва в отговор на нарастващия интерес към зарядните станции на хипермаркетите. Очакванията на компанията са, че чрез тази мярка ще се въведе по-добра регулация за използването им и ще се повиши качеството на предлаганата услуга, добавя Kaufland.

По този начин клиентите на Kaufland ще могат още по-лесно да съчетават зареждането на своите електромобили и пазаруването в хипермаркетите на веригата, казва още.

Най-големият ритейлър на българския пазар започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Енергията, която се предоставя чрез тях, е 100% „зелена“.

Зарядните станции остават достъпни в рамките на работното време на всеки обект - от 7 до 22 часа за почти всички. То може да се осъществява с максимален престой от един час на зарядна станция.

Подробно описание на услугата и как правилно се зарежда електромобил е пояснено в приложението VsichkoTok.

Kaufland

платена услуга зарядни станции Kaufland Open Air Fest