Ретро парад и шоу на „покрива“ на Kaufland

Второто издание на Kaufland Open Air Fest ще предложи много емоции за любителите на ретро автомобилите, мотоциклетите, за хората с бензин в кръвта.

Kaufland Open Air Fest

AvangarD Classic

З а втора поредна година Kaufland България и клуб „AvangarD Classic” организират уникално по рода си шоу изложение на ретро автомобили. Kaufland Open Air Fest ще се проведе на 18 и 19 юни на открития паркинг с панорамна гледка на хипермаркет Kaufland в столичния квартал „Банишора“.

Основната движеща сила ще е ретро клубът „АвангарД”, чиято история започва през 2008 г. около един Opel Manta. Днес клубът може да се похвали с най-много събития в рамките на един сезон. Само преди дни столичани имаха възможност да видят част от автомобилите на техните членове по време на Sofia Speed Festival.

Този уикенд на паркинга на Kaufland в кв. „Банишора” феновете на ретро автомобилите отново ще могат да се наслаждават на красивите форми от близкото и по-далечно минало на автомобилната промишленост. Събитието през двата дни ще започва от 11 ч, като то е със свободен вход.

Kaufland

От програмата става ясно, че организаторите са подготвили забавления за цялото семейство: от експозиция на ретро коли, състезание с радиоуправляеми колички на специална писта, дефиле на ретро автомобили и др. Фонът ще е на хубава музика, а наградите за публиката по традиция винаги са част от подобни събития.

AvangarD Classic

В съботната вечер, след края на първия ден от фестивала на открития паркинг на Kaufland в „Банишора“, посетителите ще могат да се насладят на автокино под открито небе на българския филм „Бензин“. Автомобилът Honda Accord, който Асен Блатечки кара в лентата, също ще може да бъде видян на място. До екрана на автокиното ще са изложени още няколко от автомобилите, участващи в „Бензин“ – като управляваният от Калин Врачански Opel Manta.

Тази прожекция, която съпътства Kaufland Open Air Fest, е с ограничен капацитет от 50 автомобила, затова е препоръчително зрителите да си закупят предварително билети ТУК.

Един от акцентите в програмата на фестивала в неделния ден е специалната фен среща на почитателите на клуб „Шкода“, която ще се проведе от 17:00 часа. Тя ще бъде последвана от събитие за най-запалените автомобилни ентусиасти с различните панели – „Detailing Mania“, демонстрация на полиране на автомобилни детайли и „We built it“, на който ще се обсъждат най-новите тенденции в тунинговането на автомобили.

ретро ретро автомобили Kaufland Open Air Fest AvangarD Classic