VW ID.7 Tourer e първото електрическо комби на марката

Моделът ще излезе на пазара в Европа през 2024 г., а нашата медия ще има възможността да го види на живо още утре

Пламен Георгиев,
Volkswagen ID7 Tourer

Volkswagen

Volkswagen разпространи първите официални снимки за подгряване на публиката на ID.7 Tourer, комби варианта на ID.7. Утре CarMarket ще има възможността да тества електрическия флагман на Volkswagen, като ще имаме и ексклузивен първи допир и до ID.7 Tourer, който ще бъде лансиран в Европа през 2024 г.

Интересното е, че електрическото комби приема името “Tourer”, а не традиционното “Variant”, използвано за ДВГ-комбитата.

За момента на официалните снимки виждаме модела с камуфлажна есенна украса с интегрирани QR кодове. От компанията се хвалят, че ID.7 Tourer, подобно на седана, може да се похвали с впечатляваща аеродинамика, коефициентът на челно въздушно съпротивление е 0,24, с частица по-лош (0,23) от този на фасбека ID.7. Това значи, че пробегът ще остане в голяма степен непроменен спрямо стандартния ID.7.

Макар все още да няма технически характеристики, няма предпоставки да мислим, че батериите в ID.7 Tourer ще са различни от тези в ID.7. Това значи 77 kWh и 85 kWh (нетен капацитет), които във фастбека гарантират съответно до 615 и 700 км. Тук вероятно пробегът ще е една идея по-малък, но не очакваме съществена разлика.

Единствената цифра, което Volkswagen сподели за VW ID.7 Tourer, е обемът на багажника от 545 литра. Това обаче е минималистично повече спрямо ID.7, чиито багажник е с обем 532 л. Тук разликата дава по-голямата височина, както и сгъващите се до равен под задни седалки, при което се отваря товарен обем от 1714 л, а дължината на товарене е почти 2 метра. Странното е, че конвенционалният Passat Varian 2024 предлага багажник с обем 690 л, достигащ до 1920 л товарен обем.

Volkswagen ID.7 Tourer Volkswagen I.D. Volkswagen ID.7 Volkswagen