Volkswagen ще прави спортни EV-та в самостоятелен бранд

Той ще ни предложи някои вълнуващи модели

Volkswagen Golf R 333

Volkswagen

Volkswagen планира да направи самостоятелен бранд за спортни електрически автомобили, съобщава Motor1. Това ще бъде Volkswagen R, който започна своето съществуване през 2002 г. с Golf R32.

От тогава досега Volkswagen добави няколко модела, които се отличават със спортните си характеристики. С наближаването на пълната електрификация на марката, тя обмисля да направи Volkswagen R самостоятелен бранд, който да обедини всички по-спортни модели.

Процесът всъщност е започнал още през 2020 г. Тогава R беше отделен като бизнес екип в групата на Volkswagen. По същия начин бяха разделени и Seat и Cupra, както и Audi и Audi Sport.

Volkswagen R ще получи и собствена секция в тематичния парк на компанията във Волфсбург. Той е посещаван от над 2 млн. души годишно, като хората разглеждат историята и брандовете на концерна.

Процесът по електрификация на Volkswagen R ще е плавен. Той ще следва останалите тенденции на концерна и плавно ще добавя нови модели. Няма да е изненада първият електрически R модел да е бъдещият Golf, макар за сега да няма потвърждение на това.

Решението на Volkswagen да продължи да развива R все повече не е изненада. Миналата година брандът е поставил рекорд с над 35 000 произведени коли. От създаването си досега са продадени над 300 000 автомобила с R емблема.

коли автомобили електрически автомобил електромобил Volkswagen