Tesla поема разлика в субсидията за клиенти в Германия

Условието е да поръчат Model Y или Model 3 до края на този година. Ще получат пълната отстъпка, макар и от производителя

,
Tesla Berlin Model Y

, Getty images

Tesla Model Y в Берлин.

Tesla зарадва свои клиенти в Германия или потенциални такива с доста щедрото предложение да поеме разликата в държавната субсидия, само и само да закупят Model Y или Model 3.

За това сайтът teslarati.com, позовавайки се на съобщения, които въпросните клиенти са получили от производителя. Някои от тях сами са се похвалили в социалните мрежи.

Както е известно от 2023 г. германското правителство намалява помощта за покупка на електромобил. В същото време търсенето на EV, по-контретно за произвежданите в Берлин Model Y и Model 3, е голямо.

Има риск хората, които направят поръчка сега, да пропуснат актуалната по-голяма субсидия, тъй като доставката ще дойде през 2023 г. Да не говорим за резервиралите догодина. За всички тях Tesla казва следното: направете поръчка до 31 декември 2022 г. и изчакайте вашия автомобил през 2023 г., ние ще се погрижим и ще поемем разликата в екологичната отстъпка.

Tesla увеличава производството в един от най-новите си заводи, този до Берлин. И иска да не губи темпа до края на тази, че и следващата година.

Поради голямото търсене тази година, ако доставката на вашия Model 3 или Model Y не е през 2022 г. и отговаряте на условията, за да се класирате за тази компенсация, ние ще покрием разликата за бонуса от 2022 г. За да се възползвате от компенсацията, поръчайте своя Model 3 или Model Y до 31 декември 2022 г.“

Това гласи буквално съобщението, публикувано от няколко потрибители на “Туитър”.

Ако е истина, доста добър ход на Илон Мъск.

Tesla Tesla Model 3 Tesla Model Y Илон Мъск Германия субсидии Берлин