Tesla назначава по около 600 души на месец в Германия

Десет процента от служителите на марката в Берлин са чужденци, основно поляци

Tesla Berlin Model Y

Getty images

Tesla назначава по 500-600 души месечно в завода си край Берлин, открит по-рано тази година, обяви икономическият министър на Бранденбург Йорг Щайнбах, цитиран от агенция “Ройтерс”.

Американската компания работи активно с местното Бюро по труда, което я подпомага да намира хора, които някога са били част от германски автомобилни производители, добави Щайнхах. С други думи - въпросът е да имат квалификация.

В момента в “Tesla Гига Берлин”, а също така в представителството на лидера при електромобилите, хляба си вадят между 4100-4500 души. В следващите години бройката трябва да се утрои, стига да бъдат постигнати целите за обем на продажби и производство.

Около 10 процента от служителите са чужденци, предимно поляци.

Данните бяха оповестени покрай бурята след извадени наяве имейли на Илон Мъск, в които той говори за 10-процентни съкращения в някои сектори и замразяване на заплати.

Гигазаводът в Берлин работи на две смени, като се планира и трета до края на годината.

Фактът, че производството на електромобили изисква по-малък брой работници всъщност ни помага, защото хората, които наемаме, са основно от нашия регион, а не толкова от други, където оперират германските марки”, обяви Йорг Щайнбах.
Ройтерс

Германия Берлин Tesla Model S Plaid Tesla