Olymp Cars изкарва гръцката митология на сцената на електрическата мобилност

Амбициозни цели за няколко електрически модела от Австрия, които да мятат светкавици до 700 км

Olymp Ares

Olymp Cars

Olymp Ares

Т рябва от самото начало да уточним, че всичко до момента са само добри пожелания и планове на поредния стартъп, този път от Австрия. Зад него стоят компаниите abo-drive и Modern Mobility. Защо името е Olymp Cars? Вероятно заради изпълнителния директор на Modern Mobility Елиас Скодрас. Тя е с дългогодишен опит в управлението на автопаркове. Пред Kurier Скодрас казва:

Искаме да предложим на нашите клиенти евтини и достъпни електрически автомобила, които са произведени с немско или австрийско качество”, предава Motor.at.

Към момента съществуваща е платформата, наречена Hephaistos. Тя е мащабируема и може да побере батерии с различни размери. Различните модели ще предлагат пробег между 450 и 700 километра и мощност до 350 к.с.

Първото превозно средство в гамата ще бъде електрическият търговски ван Hermes. Плановете звучат супер амбициозно, което ни кара да имаме едно на ум, още повече, че Olymp Cars не са производители на автомобили. Това не им пречи да обещават компактен SUV, наречен Ares, който ще предлага до 600 км пробег. Планувани са още седаните Apollon и Athena, пикапът Artemis, пътнически ван Hera и електрически градски модел Selene.

Olymp Cars ще разработват автомобилите. Дизайнерът е работил за Volvo и Porsche. Батериите ще идва от Китай. Компанията договаря производство на търговския ван с германски партньор, италиански ще прави друг от моделите, а Ares трябва да се прави в Австрия.

Ако всичко върви по план, автомобилите ще бъдат представени през пролетта на 2023 г., а производството на Hermes трябва да започне в средата на следващата година.

австрийска компания електромобили в България Olymp Cars