Новият Mercedes EQT направи премиерата си в България

Електрическият автомобил е идеален за семейства и любители на почивки

Мартин Дешев,
mercedes eqt

, Mercedes

Mercedes EQT

Н овият Mercedes-Benz EQT направи своята премиера в България и вече е наличен за родните клиенти. Електрическият автомобил е идеален за семействата и любителите на почивките, като ще предлага очакваните от Mercedes комфорт и класа.

EQT с компактни външни размери, но много простор в интериора. Наличното пространство е почти същото като Т-класата, като е предвидена и очакваната за подобен автомобил практичност. Плъзгащите врати от двете страни улесняват достъпа до задната част на автомобила, а ниският праг на багажника от 56см улеснява товаренето и на по-тежки предмети. На задната седалка има място и за три детски столчета.

EQT има стилен дизайн, който следва щрихите от другите електрически модели на Mercedes. Динамиката също е на ниво. Колата е с литиево-йонна батерия с капацитет 45kWh и електромотор с мощност 122 к.с. Пробегът е до 300 км. с едно зареждане.

EQT поддържа и бързо презареждане с до 75kW, което осигурява зареждане на батерията от 10% до 80% за 38 минути. Автомобилът е оборудван и с енергийно ефективна термопомпа, която оптимизира използването на енергия чрез активно термично управление. Например батерията захранва само компресора на термопомпата и не консумира енергия за климатика.

Автомобилът използва и системата MBUX с достъп до множество от екстрите на Mercedes me. Системата може да се учи чрез вградения изкуствен интелект и предвижда действията за по-голяма практичност. Например може автоматично да научни редовните дестинации на шофиране и да предлага навигация до тях от всяка точка.

Mercedes EQT вече се предлага в България, като цените започват от 96 000 лв. с ДДС. Автомобилите получават 5 години гаранция и сервизно обслужване от Силвър Стар.

Mercedes електрически автомобил автомобили коли