Mercedes вади още една матрьошка от EQ-кутията

Важното е, че в разработката на EQE SUV пряко е обвързан и AMG, което означава динамика

Пламен Георгиев,
Mercedes AMG EQE SUV

, Mercedes-AMG

Mercedes-AMG EQE SUV

Н а 16 октомври Mercedes-Benz ще представи EQE SUV, като отбелязва, че по време на презентацията Mercedes-AMG също ще присъства. А това значи само едно: ще има (очаквано) и наточена версия на по-малката версия на EQS, който у нас се предлага от август.

Подробности за задвижването липсват, тъй като към момента компанията е пуснала само една снимка (виждате я) на интериора. Очаквано той е подреден така, както се и очаква: акцентът пада върху Hyperscreen.

Но връщайки се на задвижването, седанът EQE дава ясна представа. А това значи, че щом и AMG ще е застъпен по време на презентацията, то може да допуснем, че ще бъде показана версията EQE SUV 53 4MATIC+. Това значи два електромотора, които в седана генерират 687 к.с. и 1000 Нм с пакет AMG DYNAMIC PLUS. Моделът ще е и със завиваща задна ос.

Сред уникалните характеристики ще е и AMG Sound Experience, която уникален екстериорен и интериорен звуков подпис на автомобила.

Очакванията са, че Mercedes ще предложи и базова версия, както направи със седана AMG EQE 43. Четвъртият модел от семейство EQ ще има и версии, които няма да носят обозначението AMG, които ще са със задно или 4х4 задвижване.

Mercedes AMG EQE SUV Mercedes-AMG